Uns audiòfons viatjaran fins els campaments sahrauís.

La Marga Busquets ( auxiliar d’infermeria del Centre Sanitari Can Mora ) es va posar en contacte amb el nostre Centre Auditiu AlbertMartín Audiologia per preguntar-nos de quina manera es podia resoldre un problema d’audició de la Mariam, una refugiada en un campament Saharaui.

Desseguida vam acceptar la proposta i vam començar a preparar-ho tot. Durant els dies de Setmana Santa, la Marga va viatjar al Camp de Refugiats i es va endur un kit que li vam preparar per prendre les mides de les oïdes a la Mariam i així poder fer-li uns motlles a la seva mida.

Vam parlar amb el laboratori que ens els fabrica, es va apuntar a la iniciativa, i ens els va confeccionar sense cap cost. El segon pas estava fet.

Un cop vam tenir els motlles a mida fets i una audiometria que ens va aconseguir la Marga, vam buscar uns audiòfons per la Mariam. La nostra audiòloga Miriam va estar treballant en la programació dels audiòfons i va preparar tot el necessari per poder-los fer funcionar al campament, on no hi ha cap tipus de material. La Mariam necessitarà piles, un kit de manteniment per poder fer la higiene dels audiòfons… perquè pugui ser el més autosuficient possible.

A principis d´agost, una voluntària, viatjarà al camp de refugiats i els hi portarà.

Desitgem que la Mariam pugui tornar a escoltar i gaudir dels seus, i d’aquesta manera poder tornar a fer néixer un somriure en un lloc mancat de tot.

L’equip d’AlbertMartín Audiologia vol agrair al Centre Sanitari CAN MORA , a la seva infermera Marga Busquets, al laboratori de motlles NOVA-PRO, al fabricant d’audiòfons PHONAK i a l’audiòloga del nostre Centre Auditiu Miriam Morales la implicació en aquest projecte.